Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Az egyiptomi Ankh-kereszt feltárt titka és annak energiatulajdonsága

Az egyiptomi Ankh. Kép: Public Domain

 Az egyiptomi Ankh-kereszt feltárt titka és annak energiatulajdonsága

 Az idők során az ankh az élet és a halhatatlanság, a világegyetem, a hatalom, valamint az életadó víz és levegő szimbóluma lett. Kulcsra emlékeztető formája miatt az a hiedelem is társult hozzá, hogy képes megnyitni a halál kapuit – ezt az elképzelést az újkori rózsakeresztesek más hermetikus rendek fűzték hozzá. A kopt keresztények a halál utáni élet szimbólumaként használták.

Számos elmélet próbálta megmagyarázni a Nílus keresztjét ( Ankh) , az ókori Egyiptom leghíresebb szimbólumát. Néhány ezek közül elsőre szórakoztatónak tűnnek; mások egy kicsit hitelesebbek. A valóság azonban az, hogy a kereszt „szálának" titkát nem magyarázták el.

Howard Carter feltételezte, hogy az emberi nemi szervek primitív ábrázolásából vezethető le a szimbólum, melynek a felső hurka a vulvát, az alsó T-alak a péniszt és a heréket jelképezné. Mások szerint a fáraó péniszét jelképezi, vagy egy stilizált szeméremdombot.

Andrew H. Gordon és Calvin W. Schwabe 2004-ben megjelent The Quick and the Dead című könyvükben ismételten feltételezik, hogy az ankh-kereszt, a dzsed- oszlop (a stabilitás szimbóluma : a bika keresztcsontjának alja) és az uasz- pálca ( szárított bikapéniszből készült pálca, az uralkodás és a hatalom jelképe) szimbólumoknak biológiai alapjuk van, ami az ősi szarvasmarhatartásból ered és azzal az óegyiptomi hiedelemmel kapcsolatos, hogy az ondó a gerincoszlopban keletkezik.

 E. A. Wallis Budge feltételezte, hogy eredetileg az Ízisz anyaistennő övére kötött csomó volt, ehhez a feltételezéshez Wolfhart Westendorf is csatlakozott, megjegyezve, hogy az ankhot és Ízisz csomóját  is használták a szertartási öltözékeken. Sir Alan Gardiner szerint szandálszíjat ábrázol, melynek hurkát a boka köré tekerik.

 Megint más elképzelések szerint az ankh a Napot ábrázolja a horizont felett, vagyis a Nap keletről nyugatra tartó útját, ahol a hurok a Nílust jelképezné, vagy egy stilizált személyt, ami Ozirisz (kereszt, férfi) és Ízisz (ovális, nő) jeleinek kombinációja lenne és az ég és a föld egyesülését ábrázolná.

Papp Árpád L. szerint az egyiptomi hieroglif írásban,a fal és szoborábrázolásokon a jel jelentése: "Teremtett".

A legújabb elmélet:

Miroslav Provod szerint gyakran előfordul, hogy távoli ismeretlen tények keresése közben az emberek figyelmen kívül hagynak néhány alapfogalmat, amelyek kéznél vannak.

A bonyolult misztikus megoldások felismerésének vágya sok tudóst vezetett  egyszerű utakra, miközben valami szinte lehetetlen megoldásra próbáltak választ találni. Ebben az esetben emlékezni kell a legalapvetőbb fizikai alapelvekre és törvényekre.

"Ismétlődő kísérletekkel igazoltam és bizonyítottam azt a tényt, hogy a Nílus előkészítette az évezredes titkait.
Hamarosan rájöttem, hogy az érben lévő „élő" vér megegyezik a vezetővel, és az Ankh-kereszten elsődleges szálat alkot, elektromosan vezetőképes, míg a bőr és az érfalak szigetelők, egyfajta szigetelés a huzal körül ( hajók). "

Az átlagember teljes ereinek hossza eléri a 96 millió métert, ezért a fáraó ujjai a szekunder tekercs által előállított szál körül több kilométer hosszúak, és egy menetes heggyel vannak kiképezve, az elektro-fizika szempontjából létrehozva egyfajta transzformátort, amely a fáraó testéből az űrbe mutat.

A transzformátor csúcsát az ismert fizikai törvény írja le, amely meghatározza a „szívócsúcs" energia jelenségének lényegét a környező területről, hogy megszerezzék és átalakuljanak a fáraó testébe vagy a fáraó testéből - ez az egyszerű eszköz képes csökkenteni a felesleges energiát a fáraó testében, és ezért ellentétes irányban bocsátja ki a káros energiát az űrbe.

Kép: messagetoeagle.com

 Azok az emberek, akik több energiát szereznek, könnyen elküldhetik a Nílus- kereszten keresztül, hogy továbbadják egy másik személynek, állatnak, növénynek vagy bármilyen gyengébb töltésnek. Az ókori egyiptomi Ankh-kereszt más körülmények között is képes volt működni.

A Nílus-kereszt egyfajta transzformációs antenna, amely képes közvetíteni a statikus töltés transzportját, és teljesen közömbös a homogén vagy heterogén anyagok összetételével szemben. A kép ábrázolja a statikus töltésnek a Nílus-kereszten keresztüli mozgását fémtől a  szikláig, amely gömb alakú.

Ebben az esetben érdekesnek bizonyulhatom, hogy bár a gömbnek a térfogatához viszonyítva a legkisebb felszíne van, a golyó alakja több energiát vesz fel, mint az azonos térfogatú és súlyú más formák.

Kép: messagetoeagle.com

 Az energia átadása a testhez, és fordítva, alapvető tudásként írható le. Megválaszolatlan marad, hogy testünk energiaszintje optimális, elégtelen vagy túl magas-e. Természetesen ez nem közvetlen arányosság - minél több, annál jobb. A túlzott energiafogyasztás negatív egészségügyi hatásokat okozhat.

Tegyük fel, hogy az optimális fizikai energiamennyiség a statikus töltés egyéb, még ismeretlen tulajdonságainak ismeretéből származik. Egy elmélet nem zárhatja ki annak lehetőségét, hogy a testünkben nincs ideális elektromos töltés.

Forrás: messagetoeagle.com

Az utolsó csukja be a kaput!
Telefonalkalmazás segíti a mérgező állatok beazono...

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 09. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.aranydio.com/