Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Fémhulladékból készült csodálatos szobrok egy amerikai művésztől

Fémhulladékból készült csodálatos szobrok egy amerikai művésztől 

 Mit látsz egy nem használt villa, csavar, autóalkatrész és egyéb hulladék megtekintésekor? Legtöbben semmi fantáziát nem látunk benne, kivéve Brian Mockot, egy fémforradalmárt aki az újrahasznosított anyagokat látványos műalkotások formájában kelt életre.

Ez a rendkívül tehetséges amerikai művész, Aloha-ban (Oregon) született és már nagyon régóta  kutatja a művészeti ágakat:  rajzol, fest és farag egyaránt. Az 1990-es években fejlesztette ki kreatív szenvedélyét az újrafeldolgozás terén, miután önszorgalomból megtanulta a hegesztést, hihetetlen műszaki ismereteket szerzett, amelyek a képzelettel és a tapasztalatokkal kombinálva az eldobott szemetet állatok, emberek, robotok, autók és más egyedi szobrokká változtatja, amelyek dekoratívak és funkcionálisak is egyben. A művész előszeretettel készít méretarányos képeket, így valóban értékelni tudjuk csodálatos alkotásainak lenyűgöző méreteit.

"A szobraim teljes egészében újrahasznosított tárgyakból és anyagokból készülnek (szinte az összes fémből, de néha színes műanyagokat is hozzáteszek). Szeretem, ha az emberek velük kölcsönhatásba lépnek. Fantasztikus hobbi, és , hogy másoknak is tetszik a szobrászatom, arra késztetett, hogy   teljes munkaidős szakmává változtassam. "- mondta a Bored Pandanak a művész, akinek alkotása országszerte elismert és kiállításai kimondottan sikeresek.

Forrás: boredpanda.com

Az utolsó csukja be a kaput!
A kék fényű lámpás

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. november 28. szombat

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.aranydio.com/