Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Hangoskönyvek kicsiknek és nagyoknak, könyvkiadási lehetőség új szerzőknek

Ismerje meg ön is a Helma kiadó egyedülálló lehetőségeit! 

 A Helma kiadó 2021-ben alakult azzal a célkitűzéssel, hogy elektronikus és hangos formában terjesszen könyveket. A Helma Kiadó az ALko-soft Nonprofit Bt. egy üzletága. Az Alko-soft Nonprofit Bt. már évek óta részt vesz a digitális tartalomszolgáltatásban, és egyéb szolgáltatással segíti a felhasználók mindennapjait. Így nagy tapasztalattal rendelkezik a tartalom terjesztés terén. Elérhetőség: helma.hu

A www.helma.hu különlegessége, hogy a már ismert e-könyv formátumokon túl, igyekszik hangoskönyv formátumban is megjeleníteni a Műveket. Sőt lehetőséget kínál az olvasásra, hallgatásra a weboldalba beágyazva. Így bármilyen eszközön képesek vagyunk a Művek olvasására, hallgatására. 

Lehetőséget nyújt továbbá, a honlap arra is, hogy ha abba szeretnénk hagyni a hallgatást, vagy az olvasást, akkor könyvjelző segítségével megjelöljük a pozíciónkat a műben. Így akár egy másik eszközön is folytatni tudjuk a későbbiekben az olvasást, vagy a hallgatást. Az Online hallgatás, olvasás mellett, akár letölthető formában is lehetőségünk van megvásárolni a Műveket. 

Sőt postai kiszállítással is kérhetjük a hangoskönyvet! Így akár ajándékba is megvásárolhatjuk ismerősünknek, aki nem használ informatikai eszközöket. 

Youtube csatorna: Helma - Az innovatív könyvek világa

A szerzőknek, egyedülálló lehetőséget biztosít! 

 A www.helma.hu weboldal és a hozzá tartozó szolgáltatás további célja, hogy azok a Szerzők is meg tudjanak jelenni a nagyközönség előtt, akik maguk nem tudják kiadni a Műveiket, vagy szeretnének lépést tartani a kor adta lehetőségekkel, és e-könyv, vagy hangoskönyv formában szeretnének megjelenni az írásaikkal.

Miért válasszuk a hangoskönyveket? 

A mai felgyorsult világban, mindannyian a lehető legproduktívabbak szeretnénk lenni. Van, aki az önismeretét szeretné magasabb szintre emelni, mások tanulni akarnak, míg megint mások egyszerűen csak szeretik a jó könyveket. Miért is ne hallgathatnánk , a kedvenc íróink műveit, a mindennapi teendőink közben, mint például a főzés, vasalás, porszívózás, takarítás, virágöntözés, kertészkedés?

A továbbképzés, az önismeret és a szókincs fejlesztése, a siker kulcsa. Nem sok olyan tevékenység van, amikor olvasni tudunk, hiszen általában minden feladatvégzésben szükség van a szemünkre. A fülünk gyakran használható információk befogadására és ez nagy előny számunkra.


 A rádió 100 éve létezik, és jó okkal. A legtöbben szeretünk érdekes tartalmat és zenét hallgatni. Feldobják a napunkat és izgalmasabbá teszik a mindennapjainkat. A rádiózás viszont csak amolyan, rágógumi a fülnek. Napjainkban már nem korlátozódunk a rádiók tartalmára, nem szükséges reklámokat hallgatnunk és hagyni magunkat tudatalatt manipulálni. Már dönthetünk!A tudásunk gyarapításához, mi magunk választhatjuk meg, amit hallgatni szeretnénk.

Éppen ezért a hangoskönyvek és a podcastok új lehetőségeket kínálnak számunkra! A hangoskönyveket mindenhová magunkkal vihetjük a mobiltelefonunkon. Így állandóan képezhetjük magunkat, tevékenységeink mellett! Micsoda lehetőség! 

Pregh Balázs Podcastje: ITT

Ha jól belegondolunk, szuper időket élünk!

A tudományban régóta világos, hogy amit tanultunk, az hosszabb ideig és jobban tárolódik, amennyiben több érzékelési vagy érzékszervi csatornát használunk. Az olvasottakat, a vizuális csatornán keresztül szívjuk fel, amit hallunk az auditív észlelési csatornán keresztül. Így a legjobb, ha az olvasás mellett, hallgatjuk is a könyveket.

Agyunknak keményebben kell dolgoznia a vizuális információk feldolgozásához, mint amikor a hallási információkat dolgozzuk fel. Éppen ezért egy hangoskönyv hallgatása több energiát takarít meg, mint az olvasás. Ráadásul kímélhetjük a szemünket, hiszen sokunknak van gondja a látással.

Néha szükség van egy kis segítségre, hogy talpra álljunk. A jó zenéhez hasonlóan a hangoskönyvek is nagyon pozitív hatással lehetnek a hangulatunkra. Inspiráló idézeteket olvasni jó, de sokkal hatékonyabb hallgatni valakit, aki motivál és tanít is egyben. A hangoskönyvek remek motiválók!

Az utolsó ovis nyár
Kalóz mese
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2023. február 09. csütörtök

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.aranydio.com/