Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Kutatók éjszakája - Látványos kísérletek, előadások várják a látogatókat Szombathelyen

 Kutatók éjszakája - Látványos kísérletek, előadások várják a látogatókat Szombathelyen

 Látványos fizikai és kémiai kísérletekkel, a tudományt népszerűsítő ismeretterjesztő előadásokkal, műszaki érdekességekkel és interaktív játékokkal várja az érdeklődőket pénteken Szombathelyen az ELTE Savaria Egyetemi Központ.

A NapCsiga nevet viselő, napenergiával hajtott járművet az egyetem C épületének bejárata előtt délután négy órától este nyolcig tekintheti meg a nagyközönség.  Külön standokon mutatkoznak be a gépészmérnök képzésben közreműködő nagyvállalatok,  és látogatható lesz az ELTE szombathelyi asztrofizikai obszervatóriuma is.

Az előadások fő célja a tudományágak népszerűsítése, hogy felhívja a jövő generáció érdeklődését és kedvet kapjanak a képzéshez. Szó lesz még például térképészetről, a gazdaságról és a pénzügyekről, a klímaváltozás és a migráció összefüggéseiről, az ipari robotok alkalmazásáról, világító növényekről, de akár a konyhában elvégezhető kémiai kísérletekről is. Aki még eddig nem tette, itt megismerheti a 3D- s szemüveget, készíthetnek hőkamerás felvételeket, kvízjátékozhatnak országismeretből , tanulmányozhatják a különböző méréseket. Megismerhetnek olyan növényeket, amelyek nagy befolyással bírtak a történelemre, de szó esik majd boszorkányokról és a középkori tengeri hadviselésről is.

Forrás MTI

Az utolsó csukja be a kaput!
Hogy is néz ki?

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. augusztus 09. vasárnap

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.aranydio.com/