Dió Magazin
Irodalmi és ismeretterjesztő portál

Yeo Bee Yin miniszterelnök kijelentette , hogy Malájzia nem a világ szemétlerakója

DarkWorkX képe a Pixabay -en.

 Yeo Bee Yin miniszterelnök kijelentette , hogy Malájzia nem a világ szemétlerakója

 Miután Kína korlátozta a hulladékimportot, mert már nem akar a világ szemétlerakója lenni, Thaiföld, Indonézia és Malajzia kezdte kapni a nyugati országok műanyag és elektronikai szemetét. De ezeknek az országoknak is elegük lett.

Malajzia 3 737 tonna műanyag hulladékot küldött vissza az Egyesült Államokba, Franciaországba, Japánba, Kanadába, Nagy-Britanniába és Spanyolországba, írja a malajziai környezetvédelemért felelős tárca közleményében. További szemétkonténerekre számíthat Belgium, Franciaország, Jamaica, Mexikó, Nagy-Britannia és Magyarország is.

Az intézkedés a Bázeli Egyezménnyel van összhangban , melynek alapvető célja a veszélyes hulladékok képződésének, veszélyességének és szállításának csökkentése, a képződés helyén történő környezetkímélő kezelés elősegítése, különös tekintettel a fejlődő országok érdekeire. A Részes Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy megfelelő szempontok érvényesítése mellett a veszélyes és egyéb hulladékok keletkezési mennyiségét a lehető legminimálisabbra csökkentik, továbbá, hogy az országhatáron túlra szállítani kívánt hulladékmennyiség a lehető legkisebb legyen. Fontos, hogy a hulladék kezelésére, ártalmatlanítására szolgáló létesítmények lehetőség szerint az adott állam területén álljanak rendelkezésre. Az Egyezmény hangsúlyozza, hogy a veszélyes hulladékok kezelése, ártalmatlanítása során az emberi egészség és a környezet védelmét szem előtt kell tartani.

A miniszter szerint a visszaküldés nem kerül pénzbe az érintett államoknak, mert a költségeket azokra a cégekre terhelik, amelyek felelősek a törvénytelenül importált műanyaghulladékért.

Forrás 444.hu

Ókori szeszfőzdét tártak fel Kínában
Félig nyúzott bakkecske

Kapcsolódó bejegyzések

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Már regisztráltál? Bejelentkezés itt
Vendég
2020. október 21. szerda

Captcha kép

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.aranydio.com/